Detectie van mijten

Methoden om mijten op te sporen of om het aantal mijten te bepalen

Hoe kan worden getest op mijten, methoden en procedures, uitgelegd op een eenvoudige en begrijpelijke manier

Voor de detectie van mijten , dus een klassieke mijtdetectietest, zijn er in de wetenschap verschillende testmethoden beschikbaar, die we hieronder graag bespreken.

Wij zullen

  • een test van het  stofmonster,

  • de mobiliteitsmethode en de

  • Beschrijf de methode om warmte te ontsnappen

 

Je leert ook waarom er zelfs mijten worden gekweekt.

De getoonde detectiemethoden zijn in principe bedoeld voor gebruik in het laboratorium, maar we willen ook graag een detectietest voor thuisgebruik inspecteren .

Een mijtdetectietest van het stofmonster

Bewijs kan worden geleverd uit een  stofmonster  dat bijvoorbeeld met een stofzuiger is verkregen.

Het zijn echter vooral niet de mijtallergenen die worden bepaald, maar het aandeel levende en dode mijten

het stofmonster. Het stofmonster geeft echter al een kwantitatief overzicht van het werkelijke aantal mijten op de locatie waar het monster is genomen.

Mijten detectietest met de "mobiliteitsmethode"

De  mobiliteitsmethode  maakt gebruik van de spontane mobiliteit van huisstofmijten .

Dit is geen methode voor thuisgebruik. Het is geschikt om de mijten onder de microscoop te tellen (laboratoriummethode).

De "warmte-ontsnappingsmethode" als een mijtdetectietest

Een andere methode is de warmteafvoer.

Deze methode maakt gebruik van het feit dat de mijten bij hoge temperaturen naar koelere plaatsen migreren, omdat ze erg gevoelig zijn voor droogte. Dit is ook geen methode voor huishoudelijk gebruik maar ook alleen geschikt voor het laboratorium .

De mijten worden opnieuw onder de microscoop geteld. Voor de microscopische detectie van de mijten moeten ze eerst worden bevrijd van de vuildeeltjes en stofdeeltjes.

 

Onder de microscoop kan ook worden onderscheiden welke mijten b.v. Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae, Acarus siro, Lepidoglyphus etc. aanwezig zijn in het huisstofmonster.

De warmteafvoermethode wordt gebruikt door bedrijven die mijten verkopen aan allergiebedrijven, zodat ze de juiste preparaten kunnen produceren die nodig zijn voor diagnose en therapie.

Hiervoor moeten de mijten uit een hoge mate van zuiverheid worden gehaald, hiervoor is de warmteafvoer methode zeer geschikt.

Er worden mijten gekweekt

Een zuiverheid wordt ook ondersteund door het feit dat de mijten op speciale media (lever) worden gekweekt.

Ja klopt, er zijn bedrijven die zich alleen bezighouden met het kweken en verkopen van mijten, zowel van diverse huisstofmijten als van voorraadmijten. De grondstof is relatief duur omdat de pure productie relatief is

duur voor het bedrijf. De Scandinavische richtlijnen beschrijven bijvoorbeeld hoe hoog de zuiverheid van de mijten moet zijn om te worden gebruikt bij de vervaardiging van producten.

Door gekloonde antilichamen te gebruiken, kan de hoeveelheid mijtallergeen worden opgespoord met behulp van een immunochemische test. De test kan worden uitgevoerd als ELISA (Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay) en RAST (Radio Allergo Sorbent Assay). Dit is ook een laboratoriumtest, dus het wordt hier niet verder besproken. Het nadeel van deze methode is de hoge besteding van tijd en technische inspanning. Het is vrij duur en kan alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel in een goed uitgerust laboratorium.

Een mijtdetectietest voor thuisgebruik

​​

Een methode voor huishoudelijk gebruik is de detectie van guanine in huisstof.

De guanine komt voor in de uitwerpselen van huisstofmijten.

De ontlasting is de belangrijkste bron van het belangrijkste allergeen Der p1.

Guanine komt ook voor in de uitwerpselen van spinnen en vogels, dus als het guaninegehalte in huisstof is bepaald met een speciale test, kan niet worden uitgesloten of de guanine echt alleen van de mijten komt of ook van spinnen, van vogels als je heb geen parkiet of kanarie in uw huishouden die door uw huis kan vliegen.

Maar het is belangrijk dat de patiënt de allergenen van de huisstofmijt in het huisstof kan detecteren.

Omdat de allergenen de allergische reacties bij de patiënt veroorzaken, zoals rhinitis, rhinoconjunctivitis en bronchiale astma.

Zo'n simpele test bestaat nog niet, maar de ontwikkeling van zo'n test, waarmee de mijtallergenen op een heel simpele manier gevonden kunnen worden met een makkelijk te gebruiken teststrip op het tapijt, bed, kleding, zelfs de menselijke huid , enz. kunnen bewijzen, kan zeer succesvol worden afgerond.

 

Het richt zich juist op de detectie van huisstofmijtallergenen. Het stelt geen dode of levende mijten vast en de meetbasis is bijvoorbeeld niet guanine.

De basis voor de meting zijn de huisstofmijtallergenen van Dermatophagoides pteronyssinus. 

De test is zo eenvoudig dat iedereen het in een mum van tijd thuis kan doen. 

De handmatige tijd is slechts 5 tot 10 minuten. Het resultaat is al na 3 uur beschikbaar.

Benieuwd genoeg? 

Conclusie

Er zijn verschillende methoden om mijten te tellen. Maar dit zijn altijd laboratoriummethoden.

 

Met een test, geen laboratoriumtest maar een patiënttest, kan het guaninegehalte in huisstofmonsters worden bepaald.

Guanine komt voor in de uitwerpselen van mijten, maar ook van spinnen en vogels, hiermee moet rekening gehouden worden als je bijvoorbeeld een parkiet of kanarie in huis hebt waarvan de uitwerpselen tot het huisstof behoren. 

Om de huisstofmijtallergenen van Dermatophagoides pteronyssinus te detecteren, bevindt een test, de Magic Stick, zich in de laatste ontwikkelingsfase.

Hausstaubmilben- Allergie und Beratungen

milbe Bett.jpg

Erfahren Sie alles über die Möglichkeiten die ungewollten Gäste in Ihrem Bett loszuwerden. Und keine Milben im Bett haben.

allergendichte Kissenbezüge, Encasings,

Encasings

Warum Allergiker bei einer Hausstauballergie unbedingt Encasings, also Milbenschutzbezüge für Ihr Bett benutzen sollten

Hausstaubmilben vor Hautschuppe.png

Milben

Was sind Milben eigentlich?

Wo leben Sie, wovon ernären Sie sich und wie wir Milben erkennen können.

Hausstaubmilbenallergie avantal.de

Hausstaubmilben-allergie

Erfahren Sie alles über die Hausstauballergie. Wir informieren in allen Bereichen zu Ihren Fragen.