Stofzuigers voor mensen met een allergie 

Vind de juiste stofzuiger voor mensen met een allergie

De belangrijkste factoren in stofzuigers die geschikt zijn voor mensen met allergieën, eenvoudig uitgelegd.

 

Allergievrije stofzuiger met zuigkracht en stofvasthoudend vermogen

 

Allergische stofzuigers kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan allergieën.

In principe zijn er tal van verschillende allergieën die in het dagelijks leven worden veroorzaakt door microscopisch kleine allergenen.

Voorbeelden hiervan zijn allergieën voor de uitwerpselen van huisstofmijten, voor mijten zelf, voor pollen of voor schimmel.

In deze klinische beelden worden de allergenen opgenomen via de lucht die we inademen en veroorzaken ze een overreactie van het immuunsysteem, wat zich bijvoorbeeld uit in hoesten, loopneus, niezen, geïrriteerde luchtwegen of tranende ogen.

Tot op de dag van vandaag wordt er vaak ten onrechte van uitgegaan dat de meeste allergenen buitenshuis voorkomen. In de meeste gevallen zijn er zelfs aanzienlijk meer allergenen in huis en kunnen daar gemakkelijk problemen veroorzaken.

Aangezien mensen met een allergie over het algemeen wordt geadviseerd allergenen te vermijden, d.w.z. uit de buurt te blijven van triggerende deeltjes, is het van het grootste belang dat de getroffenen regelmatig hun huis vrijmaken van stof en vuil.

Hausstauballergie Staubsauger Allergie
 

Heeft een stofmijtstofzuiger zin?

Stofzuigers die geschikt zijn voor mensen met een allergie zijn een zeer goed hulpmiddel.

Gewone stofzuigers hebben zeker het vermogen om de ongewenste deeltjes efficiënt op te zuigen, maar ze hebben inefficiënte filtersystemen en laten huisstof, bacteriën en andere allergenen vaak terug in de kamerlucht ontsnappen.

Gewone stofzuigers zijn daarom nogal schadelijk voor mensen met allergieën; De meeste van deze apparaten zijn niet in staat om een ​​hoogwaardig filtersysteem te combineren met voldoende zuigkracht, omdat de zuigkracht van de apparaten wordt verminderd door de fijne deeltjes in de stofzak.

 

Allergische stofzuigers daarentegen zijn krachtig en efficiënt tegelijk.

Met deze apparaten, die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een allergie, kunnen moderne filtersystemen ervoor zorgen dat de fijne deeltjes in het apparaat worden vastgehouden en toch de zuigkracht niet wordt verminderd.

Op deze manier is het veel gemakkelijker voor mensen met een allergie om hun huis te reinigen van triggerende deeltjes.

Omdat de stofzuigers uitermate efficiënt zijn voor mensen met allergieën, hoeft het appartement ook minder vaak te worden schoongemaakt dan met een normale stofzuiger.

Helpen stofzuigers voor mensen met een allergie tegen veel voorkomende allergieën?

Allergieën zoals huisstof- en pollenallergieën zijn bijzonder wijdverbreid in geïndustrialiseerde landen en komen steeds vaker voor.

De exacte oorzaken van de toename van het aantal gevallen zijn onduidelijk; Aangenomen wordt echter dat een te sterke hygiëne en weinig binding met de natuur tot overreacties van het immuunsysteem leiden, vooral bij kinderen. Deze aanname wordt versterkt door het feit dat in Duitsland bijvoorbeeld allergieën significant vaker voorkomen bij stadskinderen dan bij kinderen die in het land zijn opgegroeid en dus meer in aanraking komen met de natuur.

 

Volgens een onderzoek lijdt ongeveer 25 procent van alle Duitsers aan een allergie.

De meest voorkomende allergieën in Duitsland zijn hooikoorts, neurodermitis, contactallergieën en astma.

Vooral hooikoorts, dat wil zeggen allergie voor pollen, is zeer wijdverbreid. De 'ooit' prevalentie is hier bijna 15 procent.

Bijna 15 procent van de Duitsers heeft minstens één keer in zijn leven last van een allergie voor pollen.

Over het algemeen hebben vrouwen meer kans op huisstofallergieën en pollenallergieën dan mannen.

 

Studies suggereren ook dat jongere mensen significant meer kans hebben op allergieën dan ouderen.

Wereldwijd kan gesteld worden dat mensen die in geïndustrialiseerde landen wonen een significant hoger risico lopen op het ontwikkelen van een van de genoemde allergieën, terwijl deze in ontwikkelingslanden vaak vrijwel onbekend zijn.

Binnen Duitsland lopen burgers in de westelijke deelstaten een hoger risico op ziekte dan burgers die in de deelstaten van de voormalige DDR wonen.

Het percentage zieken in het oosten nadert echter gestaag het aantal in het westen sinds de hereniging.

Dit feit onderstreept ook de aanname dat met name omgevingsfactoren een rol spelen bij de toename van allergieën. Omdat de triggerende factoren nog niet duidelijk zijn opgehelderd, is het nog niet mogelijk geweest om actie te ondernemen tegen de toename van allergieën.

 
 

Allergische stofzuigers: de belangrijkste criteria

 

Stofzuigers voor mensen met een allergie zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen om het dagelijks leven voor de getroffenen gemakkelijker te maken.

Als u echter een stofzuiger voor mensen met een allergie koopt, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan de centrale criteria om daadwerkelijk efficiënt te kunnen werken.

De belangrijkste criteria zijn:

De versterkte filtersystemen.

Een stofzuiger voor mensen met allergieën moet absoluut beschikken over:

✓ een HEPA-filter,

✓ een microfijn filter of

✓ Beschikken over een S-klasse filter zodat de stofdeeltjes efficiënt kunnen worden vastgehouden.

Tips voor stofzuigers voor mensen met allergieën:

  • Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat deeltjes met een voldoende kleine afmeting kunnen worden vastgehouden. Een goede allergiestofzuiger moet in staat zijn om deeltjes zo klein als 0,1 micron tegen te houden.

 

De lucht die uit zo'n stofzuiger wordt verdreven, is zelfs nog zuiverder dan de oorspronkelijke kamerlucht. In principe worden ze aangeboden met een stofzak, zonder zak of met een watertank.

  • Als u een stofzuiger met zak koopt, moet u ervoor zorgen dat de zakken een antibacteriële coating hebben. Als de zak niet zo'n coating heeft, kunnen schimmels, sporen en bacteriën zich snel vermenigvuldigen in het warme en vochtige interieur van de zak, wat het tegenovergestelde effect heeft.

  • Om de zak probleemloos te kunnen legen, hebben de stofzuigers bijvoorbeeld praktische afdekkappen die de zak afsluiten. Ook zijn er speciale ledigingsinrichtingen die ervoor zorgen dat het stof uit de zak kan worden verwijderd zonder direct in de directe omgeving weg te zinken.

 

  • In principe moeten mensen met een allergie proberen de stofzuigerzak niet zo ver mogelijk zelf te legen. Als er geen andere persoon ter plaatse is om voor het legen te zorgen, moet de allergielijder het gezicht bedekken met een beschermend masker en voorzichtig te werk gaan.

 

Naast deze standaardkenmerken kunnen de stofzuigers aanvullende nuttige eigenschappen hebben, waarbij de betrokkene dient te bedenken in hoeverre de extra's nodig zijn.

 

  • Elektrische borstels kunnen erg handig zijn. Deze borstels zijn met name geschikt voor het reinigen van tapijten of textiel waarin allergenen zich extreem snel hechten. Met de elektrische borstel worden de fijne deeltjes snel van de stapel verwijderd en uitgeborsteld. Andere extra's zijn onder meer meubelborstels, meubelmondstukken en spleetmondstukken.

 

  • Zeker voor eigenaren van gezelschapsdieren is het aan te raden om een ​​stofzuiger met elektrische borstel aan te schaffen, deze zijn namelijk zeer geschikt voor het verwijderen van dierenhaar, vooral van honden en katten.

 

Naast het kopen van een hoogwaardige en gespecialiseerde stofzuiger, kunnen mensen met een allergie ervoor zorgen dat ze bewust de hoeveelheid fijnstof verminderen bij het uitrusten van hun huis. 

 

  • Het kan bijvoorbeeld een verstandige beslissing zijn om zoveel mogelijk af te zien van grote tapijten en in plaats daarvan tegels of parket te gebruiken. Deze zijn niet alleen minder gevoelig voor allergenen, ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken. Anderzijds moet de stofzuiger worden gebruikt voor tapijten, matrassen en kledingstukken.

​​

Als aanvulling kunt u altijd onze sprayoplossing of ons wasadditief gebruiken .

 
 
 

Onze aanbevelingen voor allergiestofzuigers * vanaf 04/2021

Wir von avantal.de haben im Selbstversuch getestet und empfehlen hier folgende Geräte:

 

 

 THOMAS 786.522 Aqua+ Anti-Allergy